Forside 5 Problematikker

Problematikker

  • Føler du dig urolig og usikker, selvom du er i trygge og kendte områder?
  • Er du trist og ensom, selvom du er sammen med andre?
  • Giver det ikke samme mening mere?
  • Har du svært ved at overskue den hverdag, som du egentlig har fod på?
  • Er du træt og uoplagt, selvom du er sund og rask?
  • Er du begyndt på en frisk, men har alligevel svært ved at komme videre?
  • Er mad blevet til mere end bare mad for dig?
  • Drikker du et glas for meget for at kunne holde ud?

Angst

Angst føles som uro, usikkerhed og ubehag. Angst kan få dig til at undgå situationer, som du plejer at kunne håndtere. Hvis angsten får frit spil, kan den brede sig som ringe i vandet. Selvom du ikke har lyst til at beskæftige dig med den, er det nødvendigt for at genvinde oplevelsen af at være herre i eget hus. Det kræver mod at konfrontere sin angst – og det er kampen værd.

Stress/Belastning

Stress og belastning opleves meget forskelligt og viser sig på mange forskellige måder. Fælles for alle former for stress og belastning er, at både krop og sind er overanstrengt og derfor i en tilstand af krise. Alle kan blive ramt, men der er forskellig grænse for, hvor stort og langvarigt et pres man tåler. Ingen kan imidlertid tåle overanstrengelse i det lange løb.

Depression

Ved depression føles det meste trist, tungt og uoverkommeligt. Det kan være svært at komme i gang og få gjort sine ting til tiden. Det som plejer at være godt og givende, kan du opleve som farveløst og krævende. Måske er du ved at miste håbet om at få det bedre. Måske kan du efterhånden ikke huske, hvordan det er at være godt tilpas. Alt dette er en del af den depressive tilstand. Det kan derfor være nødvendigt at få behandling og søge hjælp til at komme på benene igen.

Spiseforstyrrelser

Der findes mange forskellige former for spiseforstyrrelser. Fælles for dem alle er, at mad, krop og vægt er blevet helt afgørende for den umiddelbare psykiske balance. Spiseforstyrrelsen er blevet en overlevelsesstrategi, som derfor hverken handler om mad eller vægt, men om at holde ud at være sig selv, når betingelserne er svære.

Alkohol

Måske drikker du mere end du bryder dig om, men kan alligevel ikke nedsætte dit forbrug. Du kan godt se, at det har konsekvenser for dig selv og din hverdag, men kan ikke få øje på en anden måde at håndtere dine følelser, din uro og dine tanker. Du ved, at alkohol på længere sigt ikke er en løsning, men lige nu er det tilsyneladende din eneste mulighed.

Personlig udvikling

Samtaler med en psykolog som led i din personlige udviklingsproces er en mulighed, hvis du ønsker at fordybe din indsigt i bestemte sider af dig selv. Udgangspunktet er nysgerrighed på dig selv og lyst til bevægelse og vækst.